Andrea Manco

 

Rođen je 1983. godine u Brindiziju. Diplomirao je sa najvišim ocenama na konzervatorijumu “ Titto Schippa “ u gradu Leće u klasi profesora Luiđi Bizantija. Usavršavao se na akademiji “Incontri col Maestro” u Imoli , u klasi prof. Janoša Balinta i na akademiji “ S. Felice ” u Firenci , u klasi prof. M. Maraskoa. 2002. godine pohađao je akademiju Skala u Milanu u klasi prof. Davida Formizana. 

Dobitnik je prvih nagrada na mnogobrojnim nacionalnim i internacionalnim takmičenjima: Citta del Barocco u Leću, D. Caravita u Fuzinjanu, F. Cilea u Palmi, E. Krakamp of Torre del Greco, G. Pellegrini u Kaljariju, L. De Lorenzo u Vijađanu, S. Gazzelloni u Rokaseki. 2003. godine osvojio je treću nagradu na 38. takmičenju flautista u Budimpešti. 2002. godine bio je solo flautista omladinskog orkestra “Luigi Cherubini ” pod vođstvom maestra Rikarda Mutija, a na audiciji za prvu flautu orkestra Skala iz Milana ušao je u finale. Kao prva flauta svira u sledećim orkestrima: “A. Toscanini ” iz Parme, “Filarmonica A. Toscanini”, “Pomeriggi musicali ” iz Milana, “Virtuosi Italiani ”, “Magna Grecia ”iz Taranta.

Nastupao je na važnim festivalima i revijama u Italiji: Internacionalni festival “Da Bach a Bartok ” (Od Baha do Bartoka), Festival of Verdura (festival Verdure) u Palermu, Koncertna sezona u Leću, Festival “Syrinx la giornata del flauto 2002 ” u Rimu itd. Za izdavačku kuću “Inedita” snimio je nekoliko dela Bričialdija za flautu i klavir, a za CD italijanskog muzičkog časopisa Syrinx, solo sonatu op.115 Sergeja Prokofjeva.
Trenutno je solo flautista orkestra “Teatro Regio” u Torinu

Učesnici

Matjaž Debeljak
Matjaž Debeljak, rođen je 1961. godine. ...
Meri Bojić-Radojčić
Meri Bojić – Radojčić je diplomirala ...
János Bálint
Janoš Balint je rođen u Mađarskoj ...
Laura Levai Aksin
Laura Levai – Aksin je rođena u ...
Andrea Manco
Rođen je 1983. godine u Brindiziju. ...
Jozef Gabor
Jozef Gabor je diplomirao na Ferenc List ...
Simona Vake
Simona Vake rođena je 1978. godine. ...
Klaudija Fegus
Klaudija Fegus rođena je 1979. godine. ...
Mojca Krajnc
Mojca Krajnc, pijanistkinja je diplomirala ...
Iris Kobal
Iris Kobal je rođena u Novom Sadu. ...
Marija Nikolić
Marija Nikolić je rođena u Novom Sadu gde ...
Asja Grauf
Asja Grauf rođena je 1980. godine. Srednju ...
Aleksandra Nikolić
Aleksandra Nikolić je rođena 1977. godine u ...
Jelena Krmpotić
Jelena Krmpotić je rođena 1976. godine u ...
Endre Varga
Endre Varga rođen je u Subotici 1963. ...
Dr Olivera Maksimović
Uporedo sa osnovnom školom i ...