Sarah Louvion

 

Sarah Louvion rođena je u Francuskoj. Studirala je flautu u klasama profesora kao što su Raymond Guiot, Philippe Pierlot i Vincent Lucas. Na Nacionalnom Konzervatorijumu za muziku u Parizu, u klasama A. Mariona i S. Cherrier osvojila je prve nagrade kao solo flautistkinja i kamerni muzičar.

Zahvaljujući postignutim uspesima postaje stipendista evropske Yamaha fondacije kao i fondacija Meyer, Société Générale i Banque Populaire Group. Pored muzike studirala je matematiku i fiziku. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada; Druge nagrade na “Syrinx” takmičenju u Rimu 1999. godine, prve nagrade na Međunarodnom takmičenju u Kobeu (Japan) i treće nagrade na takmičenju u Ženevi 2001. godine, dok je 2011. godine u Parizu ovenčana nagradom Pro Musicis, u kategoriji solo flauta.

Kao solista nastupa na mnogobrojnim nacionalnim i internacionalnim festivalima uključujući MIDEM u Kanu, Festival Radio-France i festival u Weilburgu (Nemačka). Na  Internacionalnom festivalu u Kolmaru premijerno je izvela sonatu za flautu i klavir G. Connessona, koju joj je autor posvetio.

Posvećeni je kamerni muzičar a u duu sa pijanistkinjom Delphine Bardin (dobitnicom prve nagrade na  Clara Haskil takmičenju) nastupa često. Neke od zemalja koje je inspirišu i u kojima nastupa regularno su Japan, Tajvan, Tajland, Koreja, Malezija, Indonezija, Filipini, Pakistan, Kina, Hong-Kong i Izrael.

Od 2002. godine, Sarah Louvion je solo flautistkinja Frankfurter Opern und Museum orkestra.

Kao pedagog u Evropi i Aziji često drži majstorske kurseve. Svoj prvi CD snimila je za nemački Farao Klassik. Ovaj disk, dobio je odlične ocene kritike (5* od Diapasona), a posvećen je odabranim delima francuske muzike kao što su Koncert za flautu A. Jolivet-a, kvinteti Roussel-a  i  Jolivet-a, i prvi snimak Koncerta P. P. Bauzina, koji je posvećen Jean-Pierre Rampalu.

 

Sarah redovno nastupa kao solista sa orkestrima: Frankfurt Museums Orchestra,The Gulbenkian Orchestra, The National Orchestra of Lille, the National Chamber Orchestra of Toulouse, the National Orchestra of Île de France, the Orchestra Pasdeloup, the Chamber Orchestra Amadeus, the Orchestra of Douai, the Tokyo Ensemble i the Chamber Orchestra of Moscou.

Nedavno je izvela Mocartov Koncert za flautu i harfu sa harfistom Xavierom de Maistreom, pod upravom Bertranda de Billy-ja. (Lisabon, Gulbekian Orkestar).

Očekuju je nastupi u Tokiju (sala Suntory) sa Tokyo Metropolitan orkestrom, koncert sa Orchestre de Chambre de Lausanne (Lausanne i Victoria Hall u Ženevi), resital u Madridu, koncerti u Frankfurtu, projekti sa francuskim pijanistom Pascalom Rogéom,  majstorski kursevi u Japanu i Koreji, kao i pripreme za sledeći CD.

Učesnici

Sarah Louvion
Sarah Louvion rođena je u Francuskoj. ...
Laura Levai Aksin
Laura Levai Aksin je rođena u Subotici. ...
Lior Eitan
Lior Eitan je jedan od vodećih izraelskih ...
Maria Kerner
Maria Kerner rođena je 1992. godine ...
Ana Bogdanovic Radic
Ana Bogdanović Radić rođena je u ...
Bojan Sudjic
Bojan Suđić je šef dirigent i ...
Milica Milojević Bogdanović
Milica Milojević Bogdanović rođena ...
Dejan Gavrić
Dejan Gavrić studirao je flautu na FMU u ...
Simfonijski orkestar RTS
Simfonijski orkestar Radio-televizije ...
Uki Ovaskainen
Ovaskainen je rođen u Finskoj. Klavir svira ...
Meri Bojić-Radojčić
Meri Bojić – Radojčić je diplomirala ...
Iris Kobal
Iris Kobal je rođena u Novom Sadu. ...