Laura Levai Aksin

 

Laura Levai Aksin je rođena u Subotici. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Marijana Egića. Studije je nastavila u Parizu u klasama prof. Claude Lefebvre i prof. Patricka Galloisa. Usavršavala se na brojnim majstorskim kursevima kod renomiranih solista i pedagoga. Nosilac je niza nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Nastupala je kao solista sa mnogim simfonijskim i kamernim orkestrima u zemlji i inostranstvu. Održala je veliki broj resitala i kamernih koncerata u zemljama bivše Jugoslavije, Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Rusiji, Holandiji, Portugalu, Grčkoj, Izraelu.

Bavila se i orkestarskim muziciranjem kao solo flautistkinja orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, kamernog orkestra Camerata Academica i ansambla za novu muziku Musica viva. Za vreme boravka u Francuskoj bila je član ansambla Formatio i Theatre Jel. Član je trija flauta Density i duvačkog kvinteta Synergia 5, a već tri decenije sarađuje sa pijanistkinjom Iris Kobal.

Izvela je i mnoga nova dela domaćih autora koja su njoj posvećena.

Izdavačke kuće Recommended Records iz Londona, EOS it Graca i Visio Mundi iz Novog Sada objavile su kompakt diskove sa njenim izvođenjima.

Bavi sa pedagoškim radom kao redovni profesor flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Akademiji umetnosti u Banja Luci. Održala veliki broj majstorskih kurseva, a kao je član žirija prisutna je na međunarodnim i domaćim takmičenjima i festivalima. Njeni studenti su postigli vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazali izuzetan umetnički nivo na koncertima i raznim nastupima.

Učesnici

Sarah Louvion
Sarah Louvion rođena je u Francuskoj. ...
Laura Levai Aksin
Laura Levai Aksin je rođena u Subotici. ...
Lior Eitan
Lior Eitan je jedan od vodećih izraelskih ...
Maria Kerner
Maria Kerner rođena je 1992. godine ...
Ana Bogdanovic Radic
Ana Bogdanović Radić rođena je u ...
Bojan Sudjic
Bojan Suđić je šef dirigent i ...
Milica Milojević Bogdanović
Milica Milojević Bogdanović rođena ...
Dejan Gavrić
Dejan Gavrić studirao je flautu na FMU u ...
Simfonijski orkestar RTS
Simfonijski orkestar Radio-televizije ...
Uki Ovaskainen
Ovaskainen je rođen u Finskoj. Klavir svira ...
Meri Bojić-Radojčić
Meri Bojić – Radojčić je diplomirala ...
Iris Kobal
Iris Kobal je rođena u Novom Sadu. ...